De politie heeft vrijdagmiddag en –avond 5 oktober een grote verkeerscontrole gehouden. Ook de Belastingdienst en Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) hebben het verkeer gecontroleerd. Met de controle hoopt de politie bij te dragen aan de veiligheid op deze wegen. De controle is gehouden tussen 15.00 en 20.30 uur. Het verkeer op de Nijverheidsweg in Aalten en op de N318 is gecontroleerd.

Overtredingen

Tijdens de controle is er gekeken na diverse overtredingen zoals het niet dragen van de gordel, handheld bellen, te gladde banden en te donker getint glas. Ook bromfietsers zijn gecontroleerd. Drie bromfietsen bleken op de rollentestbank te hard te kunnen en enkelen reden zonder helm. In totaal zijn er zo’n 70 bekeuringen uitgeschreven.

 

Geen rijbewijs en wiet

Eén automobilist reed zonder geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. Een andere automobilist had een kleine hoeveelheid wiet bij zich. De softdrugs is in beslag genomen. 

 

Snelheid

Bij ongevallen op deze wegen blijkt dat snelheid één van de belangrijkste (mede)oorzaken is. De snelheid van het verkeer is daarom ook gecontroleerd. In totaal reden 3960 weggebruikers langs de snelheidscontrole. Ruim negentig bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring.

 

Belastingdienst

De belastingdienst heeft in totaal vier dure auto’s in beslag genomen in verband met een belastingschuld. Om diezelfde reden is er beslag gelegd op 237.000 euro. Ruim 30.000 euro kon direct worden geïnd. Voor de rest volgt er voor de betrokkenen een naheffing.