Op dinsdagmiddag 9 oktober 2012 organiseert de gemeente Winterswijk in samenwerking met de politie Noord- en Oost-Gelderland, het Gerrit Komrij College en het Platform Sociale Veiligheid spoorlijn Arnhem – Winterswijk vanaf 14.30 uur een themadag ‘Stop fietsdiefstal’. Deze informatieve dag vindt plaats bij het station van Winterswijk.

 

 

Jaarlijks worden er in Winterswijk meer dan 100 fietsen gestolen. Reden voor de gemeente Winterswijk en politie Noord- en Oost-Gelderland om hier aandacht aan te besteden. Vanaf 14.30 uur geven medewerkers van het Centrum Fietsdiefstal informatie over het veilig plaatsen van de fiets op het station. Rond 15.00 uur is wethouder Gommers op het station aanwezig en zien we of hij zijn fiets veilig weet te stallen. Daarnaast worden tips gegeven om fietsdiefstal te voorkomen. Ook leerlingen van het Gerrit Komrij College krijgen die dag van Centrum Fietsdiefstal voorlichting over het veilig plaatsen van de fiets.

 

De gemeente Winterswijk heeft dit project samen met de politie Noord- en Oost-Gelderland, het Gerrit Komrij College en het Platform Sociale Veiligheid spoorlijn Arnhem-Winterswijk opgezet. Het doel van dit project is het aantal fietsdiefstallen in Winterswijk terug te brengen. Deze actie is ook op andere stations gehouden aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.