Samenvallend met de open dagen in het nieuwe Gerrit Komrij College in Winterswijk zal ook het GOLS-station op zaterdag 29 september geopend zijn. Er is een extra tentoonstelling, die de veranderingen in de spoorzone in de loop van de jaren overtuigend in beeld brengt. De Houtlading, de voetbrug, het goederenverkeer, dat alles is verleden tijd en op dezelfde plek zien we nu de school en de sporthal, de tunnel en de opstelsporen voor de treinstellen, nu nog van Syntus, over enkele maanden van Arriva. De grote modelbaan van het vroegere station Winterswijk zal in bedrijf zijn.

 

 

Aan de hand van foto’s en de modelbaan kunnen bezoekers precies zien hoe dit gebied er in de jaren ’20 en ’30 heeft uitgezien en wat er allemaal veranderd is.

Het GOLS-station is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het tarief is extra laag: 1 Euro per persoon, excl. consumptie.