De KNNV Oost-Achterhoeken de  IVN Oost-Achterhoeken organiseren gezamenlijk op  donderdag 27 september een lezing door Gerrit Keizer over ecosysteem van bomen en de rol daarbij van paddenstoelen. Aanvang 20.00 uur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61, 7101 NB in Winterswijk.

 

Info Gijs Verkerk (0545-471910)

Bijzonderheden: Paddenstoelen staan er niet zomaar. Ze maken deel uit van een groter ecosysteem. Als je naar de bomen in een bos of laan kijkt, kun je al weten welke paddenstoelen je kunt verwachten. Gerrit zal ons vanavond vertellen over de ecosystemen van bomen en paddenstoelen die daarbij voorkomen. Dat is vaak heel verrassend. Er gaat een wondere wereld voor ons open. Gerrit weet hier veel fraaie en bijzondere verhalen over te vertellen. Gerrit heeft dit jaar een boek over paddenstoelen die deel uitmaken van de ecosystemen van bomen geschreven: De verborgen boom. Dit boek is deze zomer uitgekomen en vanavond te koop (24,50). Gerrit zal ze graag voor ons signeren. Aansluitend is op 30 september een speciale paddenstoelenexcursie.