Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) uit Winterswijk heeft onlangs opnieuw het lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) ontvangen.  Het SKB ontvangt het lintje omdat het voldoet aan de Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg.

 

BVN heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt. Een ziekenhuis wordt in de Monitor Borstkankerzorg onderscheiden als voldaan wordt aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) die BVN heeft gesteld én aan zeven van de overige tien criteria. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkanker zorg, vanuit patiëntperspectief, te blijven verbeteren. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patiënten en professionals.

 

De Monitor laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument. Ga naar  www.monitorborstkankerzorg.nl  voor alle informatie en de nieuwe criteria.

 

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.