Door het faillissement van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) moet ook VVV Achterhoek noodgedwongen haar deuren sluiten. Koepelorganisatie VVV Nederland betreurt het ten zeerste dat alle inspanningen na het recent uitgesproken faillissement van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme – verantwoordelijk voor de toeristische marketing en promotie van de regio-Achterhoek – niet hebben kunnen voorkomen dat VVV Achterhoek ook niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Hoewel de VVV organisatie op zichzelf gezond is, zorgt de financiële verwevenheid met het ABT ervoor dat ook de VVV in het faillissement wordt meegezogen. VVV Nederland betreurt het wegvallen van werkgelegenheid van al die professionele VVV-medewerkers die zich met grote betrokkenheid hebben ingezet voor de dienstverlening aan gasten en bezoekers van de Achterhoek en voor de belangen van de toeristisch-recreatieve ondernemers in de regio.

 

 

Sluiting

Stichting VVV Achterhoek is als formulenemer (franchisenemer) aangesloten bij VVV Nederland en exploiteert de VVV-dienstverlening in de Achterhoek. Dat doet zij op zowel fysieke locaties als in digitale vorm, zoals via verschillende websites. VVV Achterhoek exploiteert zelf vier vestigingen. Het faillissement betekent dat deze vier VVV-vestigingen per direct zijn gesloten. Het gaat om de VVV/ANWB-vestigingen in Zutphen en Winterswijk en de VVV-vestigingen in Montferland/’s-Heerenberg en Doetinchem.

 

Veel VVV’s blijven open

De Achterhoek kent echter meer VVV-vestigingen en VVV-agentschappen (kleinschalige informatieposten al dan niet bij lokale ondernemers). Deze worden geëxploiteerd door derden die met VVV Achterhoek hiervoor een exploitatieovereenkomst hebben afgesloten. Deze vestigingen en agentschappen vallen nadrukkelijk buiten het faillissement en zullen dus gewoon operationeel blijven. Ook de digitale informatievoorziening blijft gewaarborgd. De toeristische website www.vvvachterhoek.nl blijft in de lucht en wordt steeds geactualiseerd.

 

Alternatieve mogelijkheden

VVV Nederland zal de komende periode alles in het werk stellen om de VVV-dienstverlening in de gehele Achterhoek zo goed als mogelijk te waarborgen. In nauw overleg met de regio-Achterhoek, gemeenten en het toeristisch-recreatief bedrijfsleven zal worden gekeken naar alternatieve mogelijkheden zowel in fysieke als digitale vorm.