In zomerse sferen heeft Miste dit jaar het Volksfeest mogen vieren. Op en rond “den Tappen” was het weer goed toeven. Donderdag’s werd het feest geopend met de zogenaamde ouderenmiddag. De senioren werden onthaald met een oranjebitter waarna “Dorus” zorgde voor een paar vermakelijke uurtjes.

 

Zoals elk jaar staat de vrijdag in het teken van de optocht. Een lange stoet van corso- en zitwagens en niet te vergeten de muziekwagen met daarop Excelsior trok dit jaar door de Eekelerhoek. Miste liet zich weer van de goede kant zien met een kwalitatief hoogstaande optocht. De verrassende winnaar van de Den Tappen Corsobeker  voor de versierde wagen met het hoogst aantal punten is S.U.F. (Samen uit fusie) geworden. De debuterende dames van MEC lieten hun visitekaartje letterlijk en figuurlijk achter….

De tweede plaats werd behaald door de Pöppels met “De Aziatisch Rocktor”, het minder gevaarlijke broertje van de boktor. Het tweede lustrum van de Krömmels werd gevierd met een mooi afgewerkte wagen met oog voor detail; dit leverde de derde plaats op.

Bij de kinderwagens was de overwinning weggelegd voor de Pumpelkids, een speelse wagen, netjes afgewerkt. De Plakkertjes werden tweede met het vrolijke wagentje “Smiley”. Een verdiende derde plaats was weggelegd voor de 2-J’s met “(Pr)Etna”.

 

De vrijdagavond werd evenals vorig jaar ingevuld door een spektakel voor en door Mistenaren: “(B)op de Bouw(er)”. Via een stormbaan moesten puzzelstukken worden vrijgespeeld; de twee teams die de puzzel het snelst klaar hadden mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk mocht ‘Minibuurt’ de goedgevulde beker in ontvangst nemen.

 

Zaterdag vertrok de stoet al weer vroeg om het koningspaar van 2011, Evert en Conny de Roos uit te halen. Op hun residentie aan de Misterweg werd iedereen gastvrij onthaald, de stemming zat er al weer vroeg goed in. Weer terug op het feestterrein loste Koning Evert om 12 uur het openingsschot voor het Koningsschieten 2012. Een uurtje later kwam vrijwel de complete vogel naar beneden zeilen en mag Roy Maas zich een jaar lang ‘Koning van Miste’ noemen. Samen met zijn vrouw Anita weet Miste zich weer een jaar verzekerd van een enthousiast Koningspaar. Bernice de Roos mag zich het komende jaar Jeugdkoningin noemen.

Het feest werd ’s avonds weer spetterend afgesloten met de Trainband.

 

 

Uitslag Corso

 

Grote wagens

 

Plaats

Punten

S.U.F. (Samen Uit Fusie)

MEC/Bredevoorts op zijn Cruijffs

1

95

De Pöppels

Aziatische Rocktor

2

94

De Krömmels

Al 10 jaar het onderste uit de kan

3

93.5

Tunnelkroepers

Tegenwind

4

91.5

Pumpelbuukskes

100 & 1 Dalmatiers

5

91

Vissershook

Hier is het feestje

6

88

 

 

 

 

Kleine Wagens

 

 

 

Pumpelkids

Snoop(Y)

1

93

De Plakkertjes

Smiley

2

91

De 2-J’s

(Pr)Etna

3

90

De Boefjes

Dozen vol ID’n

4

88

Ellis & Lisanne

Wij houden ons in even(ge)wicht

5

87

Eervolle vermelding

 

 

 

Wim & Jan Siebelink

Houtsjouwers