Sinds vrijdag 7 september is de bibliotheek in Winterswijk tijdelijk gesloten. Gedurende drie weken wordt er enorm hard gewerkt om vanaf 1 oktober de dienstverlening in de nieuwe bibliotheek weer volop te starten. Voorlopig kan er dus even niet meer geleend worden in Winterswijk, maar klanten van deze bibliotheek kunnen wel terecht in de zes andere vestigingen van Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 

 

Verhuizing collectie

In de komende weken wordt in de oude locatie aan de Spoorstraat de collectie klaar gemaakt voor de verhuizing. Voordat daadwerkelijk die tienduizenden banden in de verhuiswagen getransporteerd kunnen worden naar de bibliotheek in het Gerrit Komrij College, ondergaan de boeken een kleine gedaanteverandering. Alle boeken worden namelijk voorzien van nieuwe etiketten, corresponderend met de plek en de wereld waarin ze geplaatst zullen worden. Dit alles in verband met de introductie van het winkelconcept.

 

Klanten verrassen

Opvallend in het winkelconcept is de plaatsing van de bibliotheekmaterialen. Meer dan ooit zullen boeken frontaal, dus met de voorkant goed in het zicht, geplaatst worden. Ook worden er presentaties ingericht op thema, met het doel de bezoekers van de bibliotheek te verrassen. Klanten van de overige zes vestigingen van Bibliotheek Oost-Achterhoek, waar inmiddels het winkelconcept al enkele maanden gerealiseerd is, reageren dan ook vaak met: “We wisten niet dat jullie ook deze boeken in de collectie hebben. Ik ga de deur uit met een tas vol verrassende materialen”.

 

Werelden

De bibliotheek is straks ingericht in ‘werelden’. Deze werelden zijn eigenlijk grote thema’s, waar de bibliotheekklant straks zowel leesboeken/romans kan vinden als informatieve boeken. Een voorbeeld van een wereld is: ‘Liefde&Leven’. Ook de jeugdboeken zijn in werelden ingedeeld, maar dit is nog de vertrouwde indeling op leeftijd.

 

Nieuwe bibliotheek

In de nieuwe bibliotheek wordt momenteel hard gewerkt door de interieurbouwer om op tijd de inrichting af te hebben. De bibliotheek, die enorm licht oogt, mede door de witte kasten, gaat operationeel op maandag 1 oktober. Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 29 september, tijdens de Open Dag Spoorzone, de nieuwe bibliotheek te komen bekijken. Meer informatie is te vinden op www.oostachterhoek.nl