De afgelopen twee jaar was het gebied tussen het station, de Houtladingstraat en de Parallelweg in Winterswijk volop in ontwikkeling. Nu de bouwactiviteiten klaar zijn mag iedereen tijdens een spetterende open dag op zaterdag 29 september komen kijken hoe mooi het geworden is. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er volop leuke activiteiten voor jong en oud!

 

Op de open dag kunt u heel veel activiteiten verwachten zoals: sportieve demonstraties in de turnhal en sportzaal door diverse sportverenigingen. Rondleidingen, workshops, koken, muzikale optredens en lessen met creatieve vakken in het Gerrit Komrij College. Diverse activiteiten rond en in de fiets- en voetgangerstunnel. Spectaculaire stunts op het free running parcours. Kennismaken met het technieklokaal Skills en de nieuwe Bibliotheek Winterswijk en nog veel meer.

 

Wat is er gerealiseerd in de spoorzone?

Van drie locaties is het Gerrit Komrij College naar één locatie gegaan die aan alle eisen van deze tijd voldoet. Het nieuwe schoolgebouw heeft een transparant en open karakter gekregen en biedt onderwijs aan LWOO, VMBO, HAVO en VWO leerlingen. De Bibliotheek Winterswijk en technieklokaal Skills hebben ook onderdak gekregen in het gebouw. De sport- en turnhal, die door scholen en verenigingen gebruikt wordt, vervangt de bestaande sporthal in de Pelkwijk. De turnzaal is maar liefst 875 m2 groot, zodat er ook officiële turnwedstrijden gehouden kunnen worden. En midden op het terrein ligt een free running parcours, voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt.

 

Goed bereikbaar voor iedereen

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel zorgt voor een snelle verbinding tussen de noord- en zuidkant van het dorp. Op het voorterrein en onder de sportaccommodatie zijn ongeveer 145 openbare parkeerplekken gerealiseerd. Op de heringerichte Houtlading zijn nog eens ongeveer 85 openbare parkeerplekken aangelegd. Deze parkeerplekken zijn voor iedereen te gebruiken: centrumbezoekers, P&R reizigers en natuurlijk bezoekers aan de school en de sportvoorzieningen.

 

De spoorzone verbindt

In het ontwerp van de openbare ruimte wordt op subtiele wijze naar het vroegere spoor verwezen. Het spoor had een barrièrewerking aan beide kanten van het dorp. Met de samenwerking tussen de school, de gemeente, de NS en ProRail is een impuls gegeven aan de spoorzone. Het gebied staat in verbinding met de samenleving en met de aanleg van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel is de verbinding ook fysiek gerealiseerd. Vandaar; de spoorzone verbindt!

De vernieuwde spoorzone is mede tot stand gekomen dankzij subsidies van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, provincie Gelderland en Waterschap Rijn en IJssel.

 

Meer informatie over de open dag

Kijk voor meer informatie over de open dag spoorzone op www.winterswijk.nl. Graag tot ziens op 29 september!