WSG is de enige Achterhoekse schaakclub met een jeugdafdeling. Vrijdag 7 september begint het nieuwe schaakseizoen en is er weer de mogelijkheid te beginnen met een schaakcursus. WSG geeft de lessen volgens de zogeheten Stappenmethode, zodat iedereen op zijn eigen niveau met een cursus kan beginnen.  

 

Jeugdige schakers zijn met ingang van 7 september welkom in het gebouw van het Budocentrum aan de Huininkmaat.Iedere vrijdag is er vanaf 18.45 uur eerst schaakles, daarna spelen de kinderen een partijtje.Het is mogelijk om eerst vier weken vrijblijvend mee te kijken en te doen. Nadere info bij jeugdleider Marcel Krosenbrink, tel. (0543) 51 44 10 of mail: schaakwsg@hetnet.nl. 

De senioren beginnen 4 september met het schaakseizoen. Zij spelen iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur bij Grandcafé ’t Willinks. Bij voldoende belangstelling hoopt het WSG ook een cursus voor volwassenen te kunnen organiseren.