Op maandag 20 augustus begint Unitas1 met de verkoop van loten voor de groots opgezette verloting. De opbrengst van deze verloting komt ten goede aan extra materialen voor de nieuwe turnhal. Een eerste grootste wens in deze is een scorebord. In totaal willen de vijf aangesloten gymnastiekverenigingen, KGV-Kotten, MGV-Meddo, RGVTempo, WGV en WoGV-Woold verenigt onder de naam Unitas1, 7000 loten verkopen. De stichting Unitas1 staat voor vijf verenigingen één doel. De loten kosten € 5,00 per stuk en zullen door alle leden van Unitas1 huis aan huis aan de man gebracht gaan worden.

 

Hoofdprijs is een Hyundai i10 geleverd door Wikkerink-Autoservice, de tweede prijs is een dames- en herenfiets beschikbaar gesteld door Profile Wesselink, terwijl de derde prijs twee ballonvaart zijn. Deze zijn beschikbaar gesteld door Rien Jurg Promotions. Een groot aantal middenstanders heeft verder aan deze verloting meegewerkt. Er zijn tablets voor de jeugdleden die de meeste loten verkocht hebben. Daarnaast zijn er tientallen andere prijzen waaronder flatscreens, dinerbonnen en tegoedbonnen voor kookworkshops. De trekking wordt verricht op 24 september 2012 door notariskantoor Hobbelink & Buitink. De prijzen zullen op zaterdag 29 september tijdens de turndemodag uitgereikt worden. Door loten te kopen levert men een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de turnhal, maar draagt men vooral ook bij aan de bewegingsontwikkeling van jonge kinderen.

De komende weken zullen de gymverenigingen zo wie zo van zich laten horen Naast de opening en ingebruikname van de hypermoderne turnhal zullen een aantal leden van de verenigingen, vooral om de gemeente voor de ondervonden medewerking bij de totstandkoming van de turnhal te bedanken, deelnemen aan het bloemencorso.

Op zaterdag 13 oktober organiseren de verenigingen een landelijke bijscholingsdag alwaar trainers en trainsters zich in één dag bij kunnen laten scholen en punten voor hun trainerslicentie kunnen behalen. Tevens zullen de trainers en trainsters door Patrick Kiens en Vincent Wevers, vaste begeleiders van de nationale selecties, kennis kunnen maken met de vernieuwde turnoefenstof welke de komende vier jaar geturnd zal gaan worden.  Eén van de belangrijkste sprekers / docenten van die dag zal de bekende turnverslaggever Hans van Zetten zijn.

 

Hij zal een presentatie met als onderwerp “Gymsport=Goud” presenteren. Daarnaast zal hij een lezing over positief coachen houden. Voor deze lezingen, welke ook bijzonder interessant zijn voor trainers en begeleiders van andere sporten dan turnen, kan men zich aanmelden bij pr@wgvgym.nl