De politie in Winterswijk heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus een 28-jarige Winterswijker aangehouden voor het in brand steken van een spandoek.

 

Een politieagent zag rond 03.30 uur dat de man een winkelspandoek aan de Europalaan in brand stak met een aansteker. Toen hij hem hiervoor wilden staande houden, nam hij de benen. Na een zoekactie van verschillende politieagenten kon de man enige tijd later uiteindelijk alsnog aan de Europalaan worden aangehouden. Hij bleek zich even schuil te hebben gehouden in een woning. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Aan de Ravenhorsterweg zijn in dezelfde nacht rond 02.45 uur enkele coniferen in brand gestoken. Buurtbewoners konden het brandje blussen. Ook deze brandstichting wordt door de politie onderzocht, maar deze lijkt los te staan van bovenstaande.