Tijdens het Volksfeest in Winterswijk op 24 en 25 augustus zorgen café de Wissel en café de Buurvrouw in samen werking met St. Onwies, voor een groot (muzikaal )feest in de Spoorstraat.Vanaf 17:00 uur op vrijdag en vanaf 15:00 uur op zaterdag kun je bekende en minder bekende muzikanten op het podium tegen komen. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze er nu al zin in hebben om er een groot en gezellig feest van te maken!

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag:

 

17:00 uur: gaan we van start met een drietal enthousiaste Winterswijkse jongeren die al stevig aan de weg timmeren. Take the Fall al vaker te zien geweest bij diverse feestjes en nu dan eindelijk op de podiumwagen in de Spoorstraat.

18:00 uur: COLD FIRE. Vier ervaren rock muzikanten met passie en drive. Tijdens het Open Podium zorgden ze ervoor dat alle muren stonden te trillen en de ramen bijna uit de kozijnen sprongen. We wachten in spanning af wat ze bedenken voor de podiumwagen.

21:30 uur: JOHN-BOY & THE WALTONS  geldt al vele jaren als de gezelligste Rock’n’Roll- en Sixties-band. Volgens OOR zelfs: "de ultieme party-band"!

De Waltons speelden op vrijwel alle grote Nederlandse podia, op radio en tv en waren ook in Spanje, Duitsland, België, Noorwegen en Engeland te zien. Ze traden zelfs meerdere keren op in hét Beatles-Walhalla: The Cavern Club in Liverpool. Natuurlijk krijg je niet alleen Beatles-nummers te horen maar ook werk van Elvis Presley, Chuck Berry, Carl Perkins, Rolling Stones, CCR, Johnny Cash en héél veel meer; dikke hits én vergeten liedjes. Be there!

 

Zaterdag:

15:00 uur: AUKJE & FRIENDS! Het best bewaarde muzikale  geheim van Winterswijk! Niet alleen kan ze een lekker biertje tappen maar ook geweldig zingen. Samen met andere Winterswijkse muzikanten en een aantal van haar medemuzikanten van Secura zal ze ervoor zorgen dat je weer helemaal in de stemming komt!

17:00 uur: De rockabilly band EIGHTBALL BOPPERS  uit Mill is sinds 1 januari 2004 operationeel. De favoriete thema's zijn dan drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s. Maar ook afwijkende onderwerpen zoals een krokodillendokter, een tandarts of het koninklijk huis. .

Ook  schuwen ze er niet voor om moderne songs in een rockabilly jasje te gieten, zoals Rehab van Amy Winehouse.

Maar ook aan alle gouwe ouwe van Elvis, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en Bill Haley gaan ze niet voorbij. Hoe het ook zij; bij elk optreden weten de Eightball Boppers het publiek aan het swingen te krijgen

21:30 uur: En als je dan denkt dat je echt niet meer kunt staan daar de mannen van de RIVER ZYDECO BAND. Zeven mannen uit het zuiden die garant staan voor nog meer swingende muziek waar de voeten niet stil bij kunnen blijven staan!