Op dinsdag 7 augustus heeft een hoveniersbedrijf geconstateerd dat een parel van het kunstwerk in de Notaristuin in Winterswijk is ontvreemd. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.Het kunstwerk en speelobject ‘Voor Altijd en Eeuwig’ van kunstenares Karin Colen is een blikvanger in de Notaristuin. Het kunstwerk bestaat uit een parelsnoer van 52 witmarmeren parels van verschillende grootte. Een hoveniersbedrijf ontdekte dinsdag dat een van de kleinere parels (40 kg) is verdwenen. De schade bedraagt circa 200 euro. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

 

 

De gemeente betreurt het dat het kunstwerk al voor de officiële opening op zondag 9 september is vernield. De gemeente heeft een nieuwe parel besteld om het kunstwerk te herstellen, maar het is nog niet zeker of dat voor de officiële opening lukt. Na de officiële opening wordt de Notaristuin opengesteld voor het publiek.

 

De Notaristuin ligt aan de Roelvinkstraat in het centrum van Winterswijk. Vanaf september vorig jaar is er hard gewerkt aan de tuin. De metamorfose van dit nauwelijks gebruikte plantsoen tot een echte dorpstuin is klaar. De tuin is vergroot, de historische Kloksteeg is in ere hersteld, er zijn nieuwe paden gemaakt en er is nieuwe verlichting en nieuw meubilair geplaatst. Nieuwe planten en heesters zorgen samen met de monumentale bomen voor een aangename seizoensbeleving. Bezoekers kunnen er straks een boek lezen, in de zon zitten, met hun kinderen spelen en genieten van kunst.