Het is het letterlijke hoogtepunt in het jubileumjaar van atletiekvereniging Archeus. De Zomeravondloop van dinsdag 7 augustus voert de lopers namelijk over grote hoogte op het zware parcours van de oude vuilnisbelt achter recreatiemarkt Obelink.  De Zomeravondloop zelf viert ook een jubileum, want de trimloop waaraan iedereen kan deelnemen, wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd.

 

De Zomeravondloop is door het hoogteverschil van 25 meter een
unieke loop in de wijde omtrek en een echte uitdaging voor elke hardloper.  Het parcours  over de voormalige vuilnisbelt aan de Driemarkweg kent pittige klimmetjes en een prachtig panorama bovenop de bult.  De atleten die de 7,4 km lopen,beklimmen de berg drie keer. Voor de jeugd is een minder zwaar parcours van 2,2 km uitgezet.

Het evenement is in de loop der jaren steeds populairder geworden onder  lopers. Werd in 2003 gestart met 62 deelnemers, vorig jaar meldden zich 101 lopers aan de start. Archeus-atleet Gerben Schreurs won de laatste twee edities (vorig jaar in 25.53) , zijn clubmaat David Spiro was de snelste bij de jeugd (2,5 km in 9.20).

De starttijden zijn om  19.00 uur voor de 2,2 km en 19.15 uur voor de
7,4 km. Startgeld voor de kortste afstand is 2 euro, voor de langste afstand 4 euro.  Inschrijven kan ter plekke tot een
kwartier voor de start.

Voorinschrijving en nadere info: www.av-archeus.nl of telefonisch bij Wim
Lievestro (06-53646095) .