Een kleine drie weken na de opening op 26 mei jl. mag het Zandsculpturenfestival Winterswijk de10.000ste bezoekers welkom heten. De heer Wilheln Wörmer, mevrouw Ria Wörmer en de heer Otto Bengfort uit Stadlohn (D) gingen ter gelegenheid van de 73ste verjaardag van de heer Bengfort naar het Zandsculpturenfestival.

Projectleider Danny Oonk feliciteert de gelukkige bezoekers: ‘Ze hebben een mooie dag uitgekozen,met een lekker zonnetje en een temperatuur van 20 graden Celsius is het bijzonder aangenaam op het festivalterrein.’ Het gezelschap bekijkt eerst de Zandsculpturen en brengt vervolgens een bezoekje aan Molen Bataaf. ‘Als het festival is geopend, is ook altijd de molen open voor bezichtiging.
Daarnaast is er altijd iemand aanwezig die tekst en uitleg kan geven over de werking van de molen’, vertelt Danny Oonk.

De heer en mevrouw Wörmer en de heer Bengfort zijn speciaal voor het Zandsculpturenfestival op de fiets vanuit Stadtlohn (D)naar Winterswijk gekomen. Dit is een prachtige fietstocht van ongeveer 17 km door de natuur. ‘Ik kan niet zeggen welk sculptuur ik het mooist vind, ze zijn allemaal even indrukwekkend’, aldus mevrouw Wörmer.

Het Zandsculpturenfestival is voorzien van uitgebreide horecavoorzieningen. Bezoekers kunnen genieten van koffie met gebak, maar kunnen ook een complete maaltijd nuttigen op het ruime terras. Het gezelschap van de 10.000ste bezoeker werd uiteraard getrakteerd op een rondje koffie met gebak door de organisatie.