Winterswijk – Hospicegroep De Lelie opent elke eerste zaterdag van de maand haar deuren voor iedereen die meer wil weten over het hospice, thuiswaken of vrijwilligerswerk. Ook in augustus, om precies te zijn op zaterdag 3 augustus, verwelkomt de hospicegroep graag iedereen die meer wil weten over het hospice, nachtwaken en vrijwilligerswerk.

Als mensen nog maar kort te leven hebben, biedt Hospicegroep De Lelie hen steun en liefdevolle verzorging. Ook bieden de vrijwilligers steun aan de naasten van de mensen die in het hospice verblijven en/of bieden zij thuiswaken om mantelzorgers te ontlasten. Vrijwilligers Elly en Wilma, beide al jarenlang vrijwilliger bij het hospice, vertellen bezoekers hier graag meer over tijdens de inloopochtend van zaterdag 3 augustus aanstaande.

Cursus
Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor de hospicegroep. Zonder hen kan de hospicegroep de door gasten en mantelzorgers zo gewaardeerde zorg niet bieden. Er is ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Begin september start de half jaarlijkse scholing voor nieuwe vrijwilligers. Wie belangstelling heeft dit mooie vrijwilligerswerk te doen, is van harte uitgenodigd zaterdag 3 augustus langs te komen om meer te weten te komen over het werken als vrijwilliger bij de hospicegroep. Wie in september de scholing start, kan snel aan de slag.

Inloopochtend
De inloopochtend is zaterdag 3 augustus van 11 uur tot 12.30 uur in het hospice op Leliestraat 36 in Winterswijk. Iedereen is welkom: mensen die overwegen om in een hospice te verblijven, mensen die gebruik willen maken van waken, zorgprofessionals, mensen met belangstelling voor dit bijzondere vrijwilligerswerk of mensen die nieuwsgierig zijn naar het reilen en zeilen van een
 hospice.

De Hospicegroep
Hospicegroep De Lelie ondersteunt met name de inwoners van gemeente Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Berkelland. De hospice is zowel met de auto als met de trein goed bereikbaar.
De hospicegroep is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit de regio, zowel voor het hospice als het thuiswaken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden: telefonisch, via de site of tijdens de inloopochtend. Aanmelden voor de inloopochtend is niet nodig.

Meer informatie is te vinden op www.hospicegroepdelelie.nl.