Net als twee jaar geleden gaat Stichting Filmhuis Winterswijk in 2024 weer een leuke film vertonen in de open lucht op het schitterende terrein van het Strandbad. En vooraf kunt u weer heerlijk dineren! Het team van LEV. by Mike, aangevoerd door Mike Vrijdag, verzorgt een walking dinner.

Na het walking dinner vertonen we de film Radical, onder meer winnaar van de Audience Award (de Publieksprijs) van het fameuze Sundance Film Festival én van de Grand Jury Fiction Award op het Movies that Matter Festival 2024 in Den Haag.

Uit het juryrapport van Movies that Mattter:
“Wij als jury waren unaniem, want deze film behandelt onderwerpen als sociale klasse, gender, autoriteit, inclusie en empowerment in een superieure mix van humor en emotie. De acteerprestaties van de jonge castleden zijn indrukwekkend. Deze film gaat in op het zeer belangrijke basisrecht van de mens op onderwijs, geeft hoop voor een nieuwe generatie om op te staan en benadrukt het grote belang van toegewijde leraren.”

Ook won de film de Publieksprijs van het Leiden International Film Festival met een score van 4,78 uit 5, daarmee eindigend vóór Filmhuiskrakers als One Life en The Old Oak, beide dit seizoen vertooond in ons reguliere programma.

Wederom organiseren we deze activiteit in samenwerking met Stichting Behoud Strandbad en LEV. by Mike. De filmvertoning is in de vertrouwde handen van Mobiloscoop.

Voor meer informatie over deze activiteit verwijzen wij u naar de website van Filmhuis Winterswijk: www.filmhuiswinterswijk.nl.