Camping Beth San genieten van een voorstelling. Fotot P.R

Een half jaar geleden zaten personeelsleden van afdeling Welzijn Marga Klompe en talentverbinder Richard Jongetjes aan tafel voor een brainstorm. Eén van de ideeën die uit de koker rolde was een zomercamping voor senioren . Een camping met vele activiteiten. Voorwaarde was wel dat het een plek moest zijn waar iedereen welkom was, niet alleen de bewoners van Marga Klompe. Daarnaast een camping waar familieleden van de bewoners MK konden overnachten mochten ze dat willen. De plannetjes werden gesmeed, de vergunningen aangevraagd zo ook een subsidie bij de gemeente . Een oproep via facebook bij het publiek om wat entourage uit te lenen zoals een oude kleine caravan en een klassieke tent vonden gehoor. Een fraaie basiscamping kon worden opgezet.

Vrijdag 21 juni was het zover, de officiële opening van de camping door wethouder Wikkerink. Wat er daarna gebeurde overtrof elke verwachting . Het fantastische weer, de grote opkomst en de enorme lokale, regionale en nationale media aandacht voor deze activiteit was onbeschrijfelijk. De 10 dagen van campingsferen gingen er als koek in bij de meer dan 1000 bezoekers/deelnemers terwijl vooraf de helft begroot was. Om het financieel te bolwerken werd de camping met € 1000 bijgestaan door Menzis verzekeringsfonds die het initiatief nomineerde als beste idee Achterhoek. Ook verzekeraars constateren steeds meer dat investeren in welzijn enorme besparingen opleveren op de zorgkosten. Deze extra financiële impuls van Menzis kwam als geroepen vanwege aanschaf van wat facilitaire zaken om de camping veilig te maken en de extra, vaak spontane, bezoekers ook te blijven verwennen met een kop koffie en een koekje.

De bezoekers c.q. deelnemers, zowel jong als oud(er) ,konden 10 dagen genieten van o.a. Livemuziek, bewegingsactiviteiten, spel -en knutselmiddagen, poppenkast, een kerkdienst en uiteraard de bingo en barbecue. Het weer was soms iets “te goed” waardoor werd besloten de dierenmiddag i.s.m. kinderboerderij De Ahof te annuleren vanwege het warme weer.

De entourage inclusief de activiteiten riepen bij veel oudere bezoekers herinneringen op , nostalgie ten top. Dat was ook de bedoeling van deze opzet, contact en plezier, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen creëren.

Ook de camping werd goed bezet door familieleden, deels door te overnachten in een leentent of caravan dan wel door het bijplaatsten van een eigen camper of tent. Het mooie was dat Oma of opa dan des avonds gezellig bij de caravan of tent een borreltje of advocaatje kwam drinken bij zoon, dochter en- of kleinkind.

Gaan we dit volgend jaar weer doen ? , de evaluatie moet nog plaatsvinden maar het ziet ernaar uit dat het een terugkerend evenement gaat worden. Dit laatste mits de organisatie uiteraard weer mag bouwen op het enthousiasme van de vele mooie vrijwilligers, de input van meewerkende organisaties uit de gemeente, de omarming van de inwoners en uiteraard wat financiële ondersteuning. Wordt vervolgd.