Donderdag 20 juni waren 15 personen met een visuele beperking bij het kegelcentrum het Wieskamp op bezoek.

Dit, om te gaan ervaren dat als je een visuele beperking hebt dit niet altijd een probleem behoeft te zijn om de kegelsport te kunnen uitoefenen. Onder de bezielende begeleiding van Willy Wiggers de organisator van deze avond (zelf ook een visuele beperking) werd de kegelavond geopend. Zelf kegelt Willy kegelclub de Vrijheid.

Ook de voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond heette de aanwezigen van harte welkom en was verrast door de hoge opkomst. Wie echt slechtziend was werd netjes naar kegelbaan begeleid, alwaar ze een bij de persoon passende kegelbal werd aangegeven.

Na wat technische uitleg gingen de kegelballen rollen. Wie echt moeite had met zijn eigen balans, daarvoor was een er een afrolbar aanwezig.

Vanaf deze afrolbar kon men de kegelbal, nadat de balansstreep goed was gezet, op route richting de 9 kegels worden gestuurd. Vele malen met applaus van de aanwezigen werden de mooie scores beloond. Alles overziend denken wij dat dit een aanzet is voor een herhaling, maar dan op grotere schaal, met eventuele deelname uit heel het land en niet alleen de leden van het Oog café Winterswijk.

Met een drankje, aangeboden door de Winterswijkse Kegelbond werd deze gezellige avond afgesloten.