Foto: The back of Love

Zaterdag 9 november zullen vier bands acte de préséance geven op het populaire AAP festival. Oerkroeg en live muziek café Schiller is the place to be. Het thema dit jaar is “1984” en het goede doel waar alle baten naar toe gaan is het moestuin project voor de lokale uitgifte voedselbank. De eerste band die werd aangekondigd was de AAP super sessieband. Zij zullen top 40 hits spelen uit deze periode als ook beauty’s van albums die in het themajaar verschenen.

The back of Love zal het publiek vermaken met New Wave muziek. Of de alternatieve muziek uit de tachtiger jaren nu echt zo bijzonder was valt over te discussiëren . Niet altijd even vrolijk maar ongetwijfeld zeer invloedrijk op alles wat daarna gebeurde op muzikaal gebied. En met die gemeenschappelijke achtergrond vonden de leden van The Back of Love elkaar. The Back of Love laat de vibe van de alternatieve jaren tachtig muziek spreken, en daar gaat het wat hen betreft om.

Diggy Grooten (zang/gitaar/synth), Marc Waanders (gitaar/zang), Hugo Boom (bas) en Viktor Raben (drums) die allen al in menig andere band (Ro-robot, Ploog, The Black Albinos) furore maakten, spelen de songs waar zij blij van werden en worden. En zeg nou zelf, in retrospectief was het nog niet zo slecht: vrienden maken, lol hebben en dansen, vooral veel dansen. Pak die puntschoenen maar weer eens uit de kast! The Back of Love speelt: Echo & the Bunnymen, Joy Division, New Order, The Sound, The Chameleons, The Damned en veel meer. De ticketverkoop is al in volle gang ! Kaartjes voor dit festival en goede doel zijn verkrijgbaar via de website van café Schiller onder het kopje agenda www.oerkroeg.nl of rechtstreeks via https//: aap24.eventgoose.com

De organisatie ligt in handen van Aaltens Artistiek Popbelang ( AAP)