Boven v.l.n.r.: Douwe Laansma, Marton Mengerink, Jurgen van der Sluis, Dian Westerveld Onder v.l.n.r.: Saman Vinke, Heleen Hendriksen, Joanne Grooten. Foto: PR

GROENLO/WINTERSWIJK – De zangeressen Heleen Hendriksen en Joanne Grooten hebben voor de derde keer de handen ineengeslagen om in de Achterhoek een muzikale avond uit te organiseren. Na Winterswijk en Hummelo, is het nu de beurt aan Groenlo, en wel op zaterdag 15 juni in De Mattelier. Het recept is telkens anders, waardoor het altijd naar meer smaakt.

 

Dit jaar zingen de dames pop-, soul- en jazzsongs uit de afgelopen decennia verpakt in een jazzjasje. Vijf Achterhoekse muzikanten begeleiden de dames in hun muzikale theaterproductie ‘On Our Way’. Bij deze derde voorstelling op rij kiezen Heleen en Joanne wederom voor een andere muzikale invalshoek, andere muzikanten en een andere locatie. Wat altijd blijft, zijn de twee stemmen die naadloos in elkaar vallen in tweestemmige zang. “We kennen elkaar meer dan 25 jaar en zingen sindsdien met elkaar in verschillende formaties. Heleens stem inspireert mij, haar zuiverheid en stabiele stem zijn vaste bakens voor mij om mee te kleuren.” Op haar beurt prijst Heleen de Winterswijkse Joanne Grooten. “Ze heeft een warme altstem, samen klinken onze stemmen als één stem.”

 

 

Het podium van De Mattelier in Groenlo is op 15 juni gevuld met een keur aan Achterhoekse artiesten die bij elkaar meer dan 200 jaar muzikale ervaring hebben.

Met toetsenist Saman Vinke (Westendorp/Groesbeek) en drummer Dian Westerveld (Aalten) hebben de dames vaker samengespeeld. Saxofonist Douwe Laansma (Zieuwent) en gitarist Marton Mengerink (Winterswijk/Arnhem) kennen Joanne uit eerdere jazzformaties. De Hummelose Heleen introduceert Jurgen van der Sluis uit Heelweg op de contrabas: “Jurgen speelde bij ons vorige project ‘Big Presents in a Small Box’ ook mee en is wat ons betreft ook voor deze voorstelling de perfecte keuze.“

 

De dames geven elk muzikaal project een pakkende titel, dit jaar is dat ‘On Our Way’. “Onderweg zijn zet je in beweging, geeft je energie! Onderweg doe je ideeën op en verzamel je schatten. Zo is ook dit project ontstaan,” aldus Heleen. “Tijdens het concert nemen wij ons publiek mee en gaan samen op pad,” vult Joanne aan.

Met bewerkingen van songs van o.a. Randy Crawford, Meghan Trainor, Sade en Alison Moyet gaat het publiek vanuit haar stoel genieten en beleven. Het duo Grooten en Hendriksen laat in een uniek concert horen hoe de vertaalslag van stijlen in een theatersetting tot uiting komt.

 

Welkom

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 15 juni in Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier, aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo en begint om 20.15 uur. Een kaartje kost € 10 (voorverkoop via www.demattelier.nl of aan de kassa) en een drankje en garderobe zijn inbegrepen.