Foto : PR WIJV

De skeelerafdeling van de Winterswijkse IJs Vereniging organiseert op zaterdag 15 juni een groot skeeler-event voor jong en oud. Een en ander vindt plaats op het schaats- en skeelercomplex “De Witte Poorte” aan de Bataafseweg in Winterswijk. De ontvangst is om 13.30 uur, waarna de basisschool-leerlingen op de krabbelbaan tips en training krijgen om veilig en behendig te skeeleren, dit onder muzikale begeleiding.

Gelijktijdig wordt er op de 400 meter baan een demonstratie-training gegeven door de rijders van de schaatsploeg “Team Ormer ICT”, dat onder leiding staat van Henk Angenent, winnaar van de laatst gehouden Elfstedentocht in 1997. Schaatsers van dit team namen ook deel aan de marathon op natuurijs op 9 januari van dit jaar op hetzelfde complex. Aan deze training mogen ook plaatselijke of regionale skeeleraars meedoen, zowel jeugd als senioren, ervan uitgaande dat zij enigszins geoefend zijn. Rond 15.00 uur is er een pauze waarbij iedereen een drankje krijgt aangeboden. Tijdens deze pauze kunnen de aanwezigen kijken naar een korte skeelerwedstrijd met regionale jeugdteams en een “full speed” demonstratie door de rijders van de schaatsploeg.

Na de pauze wordt op de 400 meter baan een recreatieve “Elfbuurtschappentocht” geskeelerd door alle kinderen, jeugdteams en de “echte” schaatsers van het team. Het betreft hier 11 rondjes, waarbij na iedere ronde een kaart moet worden geknipt. Deze toertocht is voor jong en oud, beginners en gevorderden en is absoluut geen wedstrijd. Hierbij zal Henk Angenent als speaker optreden. Na het voltooien van de toertocht ontvangen de deelnemers een echte medaille. Omstreeks 16.00 uur is het einde van het skeeler-event, waarbij belangstellenden nog even op de foto kunnen met de winnaar van de laatst gehouden (en misschien wel de allerlaatste?) Elfstedentocht.

Het skeeler-event is gratis, deelnemers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Wel wordt verzocht zoveel mogelijk eigen skeelers mee te nemen, daarbij is een helm verplicht! Kinderen (en volwassenen) die geen skeelers en/of helm hebben kunnen deze gratis lenen: er is een grote skeelerkar van de KNSB aanwezig met alle maten skeelers en beschermingsmiddelen. Uiteraard moet het leenmateriaal na afloop weer worden ingeleverd. Ouders, grootouders en overige familieleden zijn natuurlijk ook van harte welkom; ook voor hen is de toegang gratis en staat een drankje of koffie/thee klaar. Indien zij ook mee willen doen zijn skeelers en helm beschikbaar! In de nabijheid van “De Witte Poorte” is volop parkeerruimte. Het evenement is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden: bij zware regenval kan er niet geskeelerd worden. Bij twijfelachtige voorspellingen kan men social media en de website www.wijv.nl raadplegen.

De schaatsploeg “Team Ormer ICT” verblijft drie dagen in Winterswijk voor een mini-trainingskamp. Op vrijdagavond 14 juni (19.30 uur) traint de ploeg op de Winterswijkse baan, waarbij publiek ook (gratis) welkom is. Zaterdagmorgen is er een wielertrainingstocht in de regio, waarna de ploeg zaterdagmiddag dus present is tijdens het skeeler-event.

Momenteel is de Winterswijkse IJs Vereniging nog op zoek naar een skeelertrainer(ster), voor het geven van lessen aan zowel kinderen als volwassenen. Belangstellenden kunnen zich tijdens het event melden of een bericht sturen naar info@wijv.nl.