Op zondag 16 juni 2024 staat in Vreden weer alles in het teken van de NaturTour. Ook dit jaar kunnen fietsliefhebbers zich verheugen op prachtige routes, diverse activiteiten, interessante informatie en culinaire geneugten.

Zoals in voorgaande jaren leidt de gevarieerde fietstocht weer langs alle dorpen in Vreden (D). Tussen 11 en 17 uur bieden talrijke vrijwilligersverenigingen en instellingen langs de route een gevarieerd aanbod op het gebied van natuur, cultuur en genot. “De NaturTour leeft van het uitstekende vrijwilligerswerk. Onze dank gaat dit jaar ook weer uit naar de talloze vrijwilligers die met geweldige ideeën en veel persoonlijke inzet dit evenement überhaupt mogelijk maken”, benadrukt projectleider Traudel Schwering van de Vredener Stadtmarketing.

Elf stops wachten tijdens de NaturTour om ontdekt te worden. Of het nu in het stadscentrum, de dorpen of te midden van de natuur is, de volgende gelegenheid voor een tussenstop is nooit ver weg.

Bij de stops wachten de fietsers niet alleen op culinaire diversiteit: naast klassiekers als wafels of zelfgebakken taart zijn er ook warme snacks zoals rösti of gerechten van de grill. Veel verenigingen presenteren zelfs hun eigen specialiteiten zoals verse gerookte forel, honingijs of bitterballen van lokaal wild. Ook voor koude en warme drankjes wordt goed gezorgd.

Daarnaast zijn er veel boeiende informatie en activiteiten. Op het programma staan onder andere crypta-rondleidingen, natuurontmoetingen en informatie over het waterleven. Er worden inzichten gegeven in agrarisch werk en informatie over houtbewerking, imkerij of reekalfredding. Voor de kleintjes is er natuurlijk ook gezorgd met een springkussen, speelgoedbus en allerlei spelletjes. Ook de musea in het stadscentrum en de hofboerderij in het stadspark kunnen worden bezocht als onderdeel van de NaturTour.

De NaturTour is specifiek ontworpen als een familie-evenement voor iedereen. Ook kinderen, ouderen of mensen met een handicap zijn van harte uitgenodigd. De 47 kilometer lange route omvat twee routes die zijn gecertificeerd als toegankelijk voor iedereen door het “Reizen voor Iedereen”-netwerk.