Foto: pr ANWB/WUh

Sinds een aantal maanden werkt Benefiets samen met het ANWB Kinderfietsenplan. Het kinderfietsenplan is een initiatief dat zich richt op het voorzien van kinderfietsen aan gezinnen die deze niet kunnen betalen. Het plan heeft als doel om 20.000 kinderen in Nederland te helpen aan een fiets, waardoor ze veilig en onafhankelijk naar school kunnen gaan en deel kunnen nemen aan buitenschoolse activiteiten.

Gebruikte (kinder)fietsen worden ingezameld, opgeknapt en verdeeld onder kinderen die een fiets het hardst nodig hebben. De fietsen krijgen een uitgebreide veiligheidscheck en waar nodig van nieuwe onderdelen. Een fiets betekent voor veel kinderen niet alleen vrijheid, maar ook een betere toegang tot onderwijs en sociale activiteiten. Daarnaast draagt dit project bij aan duurzaamheid door fietsen een tweede leven te geven. Voor veel ouders is de aanschaf van een fiets een financiële last die ze niet kunnen dragen. Het Kinderfietsenplan biedt hiervoor een oplossing en zorgt ervoor dat kinderen niet aan de zijlijn blijven staan. Benefiets roept inwoners op om hun oude kinderfietsen te doneren.

Vrijwilligers helpen onder begeleiding van een ervaren fietsenmaker bij het opknappen van de fietsen. Naast donaties van fietsen, is ook financiële steun van harte welkom om de werkplaatsen en logistiek te bekostigen. Dit initiatief toont aan dat door samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid, concrete stappen gezet kunnen worden om de leefomstandigheden van kinderen te verbeteren. Benefiets is een voorbeeld van hoe duurzaamheid en sociale betrokkenheid hand in hand kunnen gaan. Doneer je (kinder)fiets aan Benefiets en maak zo het verschil in de ontwikkeling van een kind. Meer info of kom langs. Benefiets is gevestigd op Weurden 4. E-mailadres is benefiets@wuhwinterswijk.nl