Een prachtige, kleurrijke tuin op een mooi plekje in het bosrijke Woold.

Dat is in het kort de omschrijving van de natuurlijke tuin die Gerrit en Willemien Graven het hele jaar bewerken, koesteren en ervan genieten. Als bezoeker kun je genieten van royale borders, een natuurlijk bloemenweitje en aangename zitjes. Omdat de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden door de hogere temperaturen en sterk variërende neerslag gaan tuineigenaren zoeken naar oplossingen. Bij tuin de bosuil is een grote grindborder aangelegd. Droogte minnende plantensoorten hebben hier op harmonieuze wijze een plek gekregen in de border. Een laag grind zorgt voor bescherming tegen uitdroging door zon en wind.

De in het najaar van 2022 nieuw aangelegde borders hebben zich prachtig ontwikkeld. Ook hier zie je hoofdzakelijk droogte minnende planten, als mulchlaag is een dikke laag grindzand aangebracht. In de hele tuin wordt zo min mogelijk water gegeven en er wordt geen leidingwater gebruikt. In de als galerie aangeklede schuur zijn schilderijen van Gerrit te zien.

 

Tuin de bosuil is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 p.p., inclusief koffie en thee. Honden zijn niet welkom.

Groepen op andere dagen op afspraak. Tel. 0543 517532 e mail tuindebosuil@gmail.com

 

U vindt tuin de bosuil aan de Blekkinkhofweg 12 Winterswijk-Woold, dichtbij de grensovergang Bocholt – Barlo , tussen fietsknooppunten 26 en 28.