Op 24, 25 en 25 mei zal voor de 30ste keer de internationale manifestatie Huntenkunst gehouden worden. Een bijzonder mijlpaal. Een heugelijke gebeurtenis, die het vieren waard is.

Huntenkunst is een kunstmanifestatie, bedoeld voor professioneel werkende kunstenaars en galeriehouders. Het accent ligt daarbij op de kunstenaars en hun werk. We willen de kunstenaars een platform bieden. Tijdens het weekeinde in mei presenteren ongeveer 250 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. De komende editie kent vele nieuwe deelnemers, hetgeen het bezoeken van het evenement meer dan aantrekkelijk maakt. Het evenement trekt jaarlijks vele bezoekers zowel uit binnen- als buitenland.

In 1993 werd Huntenkunst voor het eerst gehouden in het buurtschap Veldhunten. Dankbaar werd gebruik gemaakt van het netwerk van de Ulftse Galerie bij de Boeken. Als een ludieke kunstactivtieit groeide ze uit tot een internationaal, algemeen bekend festival. In een tent namen ruim 80 kunstenaars uit diverse landen deel. De internationale opzet werd van het begin af verwezenlijkt. Men wilde vanwege het succes en de bijzondere sfeer de activiteit niet tot één keer beperken, maar de wens leefde om er een vaste traditie in mei van te maken. De naam bleef verbonden met het buurtschap Velthunten.

Huntenkunst wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld. Het evenement biedt volop gelegenheid tot het leggen van contacten. Daarnaast wil de organisatie de belangstelling van het publiek wekken voor hedendaagse beeldende kunst. Gestreefd wordt naar het aanbieden van diversiteit zowel in stijl als techniek. De aanwezigheid van de kunstenaar geeft de bezoeker gelegenheid met de maker van gedachten te wisselen. Het internationale karakter van de beurs wordt onderstreept door de deelname van kunstenaars uit ruim 25 landen. Behalve uit Nederland zijn kunstenaars o.a. afkomstig uit Duitsland, Zweden, België, Frankrijk, Zuid-Korea, Finland en Rusland. Interessant zijn de verschillende invloeden, die te ontdekken zijn in verband met de afkomst van de kunstenaars. Dit jaar zijn van de deelnemers meer dan 60% nieuw, waardoor Huntenkunst ook interessant en verrassend blijft voor onze vaste bezoekers. Jaarlijks wordt een land uitgeroepen tot themaland.

Dit jaar exposeren kunstenaars uit Pakistan hun werk. Centraal in de expositiehal komt het Pakistaanse paviljoen. Tegelijkertijd exposeren zij in Galerie bij de Boeken op het DRU Industriepark. De expositie staat gepland van 13 mei tot 31 juni onder de titel ‘De Pakistanen komen!’. Het project komt tot stand in samenwerking met Professor Zafar Iqbal en met het transportbedrijf Don de Jong.

Het project met afgestudeerde studenten van Artez Arnhem was vorig jaar succesvol. Ook het komende evenement zal er speciale aandacht voor jonge kunstenaars zijn.Dit is voor de derde keer. Er is weer een speciaal paviljoen ontworpen, waarin acht pas afgestudeerde kunstenaars van Artez hun werk kunnen exposeren. Dit project vinden we belangrijk om de jonge aanwas te bevorderen en door hun deelname jonge bezoekers te trekken.

De SSP-hal is een voormalige productiehal (5500m2), waar ooit de befaamde DRU-pan gefabriceerd werd. Eind mei wordt hier een ‘kunstdorp’ gebouwd. De inrichting zorgt ervoor dat de toeschouwer steeds weer een nieuwe expositieruimte binnenloopt. De ‘kunststraten’ leveren een samenleving op, die kleur en vorm vooropstelt. Je bent letterlijk ergens anders, ergens waar verwondering en schoonheid de boventoon voeren en je deelgenoot maken van de innerlijke wereld van je medemens.

Plaats : SSP-Hal, DRU-laan 2 7071 MC Ulft

: vrijdag 24 mei 17-21 uur

: zaterdag 25 mei 10-20 uur

: zondag 26 mei 10-18 uur

 

Parkeren : Er is gelegenheid tot vrij parkeren op diverse terreinen in de omgeving van de hal.

Bushalte : DRU Industriepark, Ulft

 

Inlichtingen : Dierenriem 11, 7071 TJ Ulft

: tel 0315 681961 tijdens Huntenkunst 06 23456476 : www.huntenkunst.org

: info@huntenkunst.org