GROENLO – De eerste succes volle filmtour ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ eindigt zondagmiddag 24 Maart in De Mattelier in Groenlo.

Eind februari 2023 ging ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ in première. De film werd onverwacht een groot succes. Door het onverwachte succes besloten de makers een filmtour door de Achterhoek te maken. ‘’Deze documentaire moet je samen bekijken en beleven. De Achterhoek komt op een groot scherm bijna letterlijk naar je toe’’, vinden de makers Fons Rouwhorst en Ineke Heinen. In oktober 2023 startte de tour in ’s-Heerenberg. De belangstelling was wederom groot, alle filmvoorstelling waren uitverkocht en daarom is er een tweede toer die in het najaar van 2024 begint in de Dru-Industriepark Ulft en doorloopt in 2025.

Tonnie Zieverink directeur van De Matterlier; ‘ Eén van de succesnummers op de agenda van ons programma is de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’. “Die is overal uitverkocht, ook bij ons was de documentaire op 21 januari snel uitverkocht en ook a.s zondag 24 maart is uitverkocht. Op 10 november a.s. komt de docu overigens weer terug in het programma. Een absolute aanrader. Het is nog ver weg maar ook voor de filmvoorstelling op 10 nov loopt de kaartverkoop al weer goed. Gezien de belangstelling mogen we spreken van een heel groot succes’’, aldus Tonnie Zieverink.

Hoe is de Achterhoek ontstaan, wat betekent naoberschap nou echt en wat doet de toenemende populariteit van de regio met het landschap? De documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ geeft geen kant-en-klare antwoorden, maar wél stof tot nadenken. Een verhaal van het verleden, heden en toekomst van de Achterhoek. Voor info: www.bespiegelingenoverdeachterhoek.nl