Op 24 maart ontdek je wat gemeente Berkelland allemaal te bieden heeft als het gaat om toerisme en recreatie. Diverse overnachtingslocaties en vrijetijdsactiviteiten doen die dag mee met de gezamenlijke Open Dag voor inwoners en belangstellenden uit de regio. Kijk op opendagtoerismeberkelland.nl, kom langs en maak kennis met toeristische bedrijven, organisaties en activiteiten!

“In verschillende gesprekken hoorden we dat ondernemers en organisaties het leuk vinden om de toeristische sector te laten zien aan inwoners en andere belangstellenden. Dat is de reden dat we in gezamenlijkheid deze Open Dag organiseren”, vertelt regiocoördinator Berkelland, Anne Weijman. Gerben Renting van Ultimate Adventures Borculo: “En zeg nou zelf: hoe vaak kom je niet langs een campingpoort of B&B en ben je eigenlijk best benieuwd wat daar achter te zien en te doen is?” Hellen Huitema van camping Schoneveld in Ruurlo: “24 maart is de kans om langs te komen en een kijkje te nemen. En zelf te ontdekken welke diverse campings, bijzondere overnachtingslocaties, musea en vrije tijdsactiviteiten in de gemeente Berkelland allemaal zijn.”

Op opendagtoerismeberkelland.nl is te zien welke bedrijven en organisaties allemaal meedoen en wat zij die dag (extra) aanbieden. Tussen 11 en 15 uur zijn belangstellenden van harte welkom. Je kunt bijvoorbeeld een Mongoolse yurt of Scandinavische stuga’s bekijken, stormbanen of een mobiele klimwand beklimmen, een stukje varen, een prijswinnende B&B of Havezathe bewonderen, wijn proeven en er is natuurlijk een hartelijke ontvangst met koffie en thee.

Het is voor het eerst dat er in gezamenlijkheid een toeristische Open Dag in Berkelland georganiseerd wordt. Manon Hollink van camping Oetdoor Haarlo: “We weten niet wat we kunnen verwachten, maar we hebben er zin in om er met elkaar iets moois van te maken en een veelzijdige indruk achter te laten dat er in Berkelland van alles te zien, te doen en te beleven is!”