Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender te zien in toneelklassieker 

 

Wie is er bang voor Virginia Woolf? met Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak als George en Martha, en Alex Ploeg en Claire Bender als Nick en Honey, is nu te zien in theaters door het gehele land. 

 

Het ultieme relatiedrama gaat over een gedesillusioneerde echtpaar George en Martha dat na een feestje op de universiteitscampus het net getrouwde stel Nick en Honey uitnodigt voor een laatste drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld, een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallige drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.  

 

“Het gaat over de imperfectie van het leven en de onvolmaaktheid van relaties.” -Bas Hoeflaak 

 

“Ik vind het heel erg knap hoe invoelend Albee de personages en de problematiek van de personages tot leven heeft gewekt.”    

-Sanne Wallis de Vries  

Wie is er bang voor Virginia Woolf?, geschreven door Edward Albee, is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De regie is in handen van Hanneke Braam, regisseur van theaterbewerkingen als Bonita Avenue en Turks FruitWie is er bang voor Virginia Woolf? ging op 20 januari 2024 in première in de Leidse Schouwburg in Leiden. Het stuk is van januari tot en met mei 2024 te zien in theaters door heel Nederland.

Ook in Winterswijk is de voorstelling te zien op 3 april in theater de storm.