Op zaterdag 27 januari, van 13.00 – 16.00 uur, presenteren de Winterswijkse amateurkunstverenigingen zich bij Boogie Woogie Cultuurcentrum. Toegang is gratis! Alle deelnemende verenigingen presenteren zich op unieke wijze en laten zien wie zij zijn, wat ze doen en geven informatie. De presentatie geeft een inkijk in het culturele en muzikale verenigingsleven van Winterswijk. Er zijn diverse verenigingsactiviteiten waaraan kan worden deelgenomen en natuurlijk kunnen instrumenten uitgeprobeerd worden.

Ook kan kennisgemaakt worden met beginnerscursussen die door verenigingen en Boogie Woogie worden aangeboden. Deze middag voor jong en oud is daarnaast bij uitstek een gelegenheid om andere amateurkunst-beoefenaars te ontmoeten en docenten te spreken die werkzaam zijn voor Boogie Woogie Cultuurcentrum. Belangstelling Iedereen die meer wil weten over wat de gemeente Winterswijk te bieden heeft op het gebied van de amateurkunst is van harte welkom bij deze informatieve presentatie. Alle Winterswijkse muziekverenigingen zijn present; Eendracht Winterswijk, Crescendo Ratum, St. Jan Meddo, Koninklijke Winterswijksche Orkestvereeniging (KWOV), Concordia Kotten, Excelsior Winterswijk, Winterswijkse Accordeon Vereniging (WAV)en Vereniging Jazzewind. Daarnaast is ook het koor Classic WM aanwezig.

Concertzaal De middag wordt geopend door de jeugd van de samenwerkende muziekverenigingen. Verder zijn er optredens door formaties van Jazzewind.

Gemeente Winterswijk ook aanwezig Praat mee over het Winterswijkse cultuurbeleid! In Winterswijk is er op gebied van kunst en cultuur veel te doen en om van te genieten. We willen dat dit zo blijft, nu en in de toekomst. Daarom gaat de gemeente aan de slag met een nieuw cultuurbeleid, die naar verwachting eind dit jaar klaar is. Wat vind jij goed aan het huidige kunst- en cultuuraanbod in Winterswijk, wat vind je minder goed of wat mis je? Laat het weten!