De 11 Geesten Tocht vindt plaats op 28 & 29 december in het oude vestingstadje Bredevoort. Het perfecte avondje uit voor familie, vrienden en collega’s. Een team van 85 acteurs en figuranten opgemaakt door professionele grimeurs nemen je mee aan de hand van waargebeurde verhalen en mythes uit de oudheid van Bredevoort. In een thema omhulde sfeer voeren wij je in een circa 75 minuten durende tocht terug in de tijd. Maak kennis met je ergste nachtmerrie, durf jij jezelf nog in de spiegel aan te kijken? 

Een dikke onheilspellende, bloedrode en klamme mist hangt al dagenlang als een zware deken over het vredige vestingstadje Bredevoort. Waar het vandaan komt weet niemand. Wel wordt al snel duidelijk dat de mist een giftige en onvoorspelbare uitwerking heeft op mens en dier. De artsen en patiënten van het sanatorium veranderen van het een op andere moment in bloeddorstige jagers, meedogenloos op zoek naar vers mensenvlees.

Op de akkers hakselen de boeren geen mais, maar mensen… De dominee preekt niet vanaf de kansel, maar hakt woest met de kettingzaag op zijn gemeente in….

De waanzin slaat ook toe bij het rondreizend circus dat in Bredevoort is neergestreken. Clowns krijgen zwarte ogen en scheermes scherpe tanden. Ze hebben huidhonger en willen jouw huid. Jouw huid verscheuren! 

Ook de Countryfair georganiseerd door de plaatselijke plattelandsvrouwen verandert in een gekmakend inferno! De duistere gedaantes van deze commune teisteren het buitengebied van Bredevoort.

Niemands leven is meer zeker, wanneer de dikke bloedrode wolken jouw gezichtsveld betreden ben je waarschijnlijk al te laat! Durf jij het aan Bredevoort in deze periode nog te betreden?!