Van woensdag 27 t.m. vrijdag 29 december opent maatschappelijke fietsenwerkplaats Benefiets haar deuren voor eenieder die met dit project van de WUh kennis wil maken. De werkplaats is een bijzondere plek; het is een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe start kunnen vinden. Onder leiding van een erkende fietsenmaker leren zij de fijne kneepjes van het repareren van fietsen. Benefiets werkt in deze nauw samen met werkleerbedrijf Fijnder, Kringloop Aktief en middelbare scholen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en scholieren wordt de kans geboden om een nieuwe start te maken. Daarnaast krijgen scholieren de mogelijkheid om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en kunnen zij waardevolle werkervaring op doen.

Momenteel hebben zich zes personen via scholen en Fijnder aangemeld voor een opleiding tot fietsenmaker. De door deze inwoners gerepareerde fietsen worden ter beschikking gesteld aan inwoners die zelf niet in staat zijn om een fiets aan te schaffen. Via zogenaamde doorverwijzers kan men voor een fiets in aanmerking komen. Voor het aanvraagformulier zie https://wuhwinterswijk.nl/benefiets Ook kan een ieder tijdens de open dagen gewoon even binnen komen lopen.