WINTERSWIJK – De jaarlijkse crossloop van atletiekvereniging Archeus beleeft op zondag 14 januari 2024 alweer zijn elfde editie. De voorheen geheten KroeseWevers Cross is omgedoopt tot de Moore MKW Cross, naar de gelijknamige hoofdsponsor, die is ontstaan door het samengaan van de accountants- en adviesorganisaties Moore MTH en KroeseWevers.

 

De nieuwjaarscross in en rond het Gossinkbos bij Winterswijk levert altijd spektakel op door het parcours dat over weilanden, bospaden en slootkanten voert. Een mooi schouwspel is ook de Engelse start, waarbij alle deelnemers op één brede rij staan. Dit jaar is verder een korte strook van de mountainbikeroute in de route opgenomen en gaat de loop ook door volkstuincomplex D’n Goarden. De Moore MKW Cross is door de verschillende afstanden geschikt voor jong en oud, wedstrijdloper en recreant, mede omdat er ditmaal geen boomstammen op de route liggen. Aan de eerste drie finishers (m/v) op alle afstanden worden bekers uitgereikt. Speaker van dienst is wederom Eric Flint.

 

De Moore MKW Cross is tevens de tweede wedstrijd in de Achterhoekse Crosscompetitie. De andere crosses zijn de Gerard Scheperscross van 23 december in Doetinchem, de Engbergenloop van 25 januari in Gendringen en de Track & Field Run van 9 maart in Aalten.

 

Programma 14 januari

10.30 uur Korte Jeugdcross (t/m 11 jaar 1,3 km) €4,00/€5,00*

10.45 uur Korte Jeugdcross (12 t/m 15 jaar 2,4 km) €4,00/€5,00*

11.30 uur Korte Cross (5 km) €7,00/€8,00*

11.30 uur Lange Cross (10 km) €7,00/€8,00*

*Na-inschrijving

 

Voorinschrijven kan t/m vrijdag 12 januari 2024 23.59 uur. Na-inschrijven en afhalen van de startnummers vanaf 9.30 uur tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende wedstrijd. Betaling met PIN is mogelijk. Info: www.av-archeus.nl of email: cross@av-archeus.nl

Locatie: atletiekbaan Hunenbulten/ AV Archeus, Vredenseweg 136, 7101 LS Winterswijk.

 

Sponsor

Hoofdsponsor van de cross is Moore MKW. Door de samenvoeging van Moore MTH en KroeseWevers ontstaat een krachtige en toekomstbestendige accountants- en adviesorganisatie. In het verlengde hiervan is de KroeseWevers Cross omgedoopt in Moore MKW Cross. Een nieuwe naam voor hetzelfde evenement.

 

De Moore MKW Cross voert ook over een glooiend weiland. Foto Mark Heister