Zondagen zijn om uit te slapen, of kun je deze ochtend beter besteden?  Bij Archeus denken ze van wel. Begin de dag actief en krijg zo energie voor de rest van de dag.

Zondags lopen er groepjes Archeus leden in de omgeving van Winterswijk. En een enkele keer gaan we gezamenlijk naar een loopje in de buurt, zoals binnenkort de Keiloop in Meddo op 26 december of Archeus eigen Moore MKW Cross op 14 januari.

Elke zondagochtend heb je de keuze uit 2 duurloopgroepen. De ene (recreatieve) groep loopt afstanden tussen de 5 en 12 in een rustig tempo. Ons motto is dat iedereen die 5 km achter elkaar kan lopen mee kan doen en dat niemand alleen loopt. We lopen het eerste deel van de route samen waarbij we daarna splitsen voor een kortere of een langere afstand. (Vanaf 6 tot ca 12 km). De andere (prestatieve) groep loopt sneller en meestal iets langere afstanden t/m 21 kilometer en traint soms naar een marathon. Tijdens deze duurloop worden er regelmatig ook korte intervallen met hogere tempo’s gelopen.

En het mooie aan deze DUURloop van Archeus is dat het gratis is. Op zondag 10 december kun je gratis en vrijblijvend meelopen. We vertrekken om 9:00 uur vanaf ons sportcomplex de Hunenbulten aan de Vredenseweg 136. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Open trainingen op Dinsdag en Zaterdag.

Ook zijn er open trainingen op Dinsdag 5 december op de baan en Zaterdag 9 december in ’t Rommelgebergte.

Baantraining

Voor de open baantrainingen ben je welkom op ons sportcomplex de Hunenbulten aan de Vredenseweg 136. Je bent vanaf 19:30 uur welkom als je begint en ontspannen wilt (leren) hardlopen en eventueel wilt toewerken naar een 5 kilometer loop. Ook kun je dit tijdstip aansluiten als je al 5 km kunt lopen en wilt trainen naar een snellere tijd en/of te trainen naar de 10 kilometer. Om 20:00 uur start je als je als loper al iets verder bent en je wilt verbeteren op afstanden van 5km tot de marathon. De baantrainingen bestaan uit loopscholing en het hoofdprogramma met interval.

Rommelgebergte

Lekker op zaterdagochtend opstarten in het bos. In een klein groepje loop je korte stukken afgewisseld met oefeningen. Uiteraard starten we met warmlopen en loopscholing om de looptechniek te verbeteren. De training is geschikt voor elk niveau, iedereen kan de training op zijn eigen tempo afleggen, onder begeleiding van een ervaren trainer. Zo start je de zaterdag goed en de rest van de dag barst je van de energie!

Start: 9 uur op de parkeerplaats van de trimbaan aan de Arrasveldweg.