Tekst: Stichting Ondernemen met Cultuur Foto: Ron Rensink

In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het centrum van Winterswijk in het teken staan van het Midzomer Mondriaan Festival. Een festival boordevol cultuur en vermaak dat op vrijdagavond wordt geopend met een gezamenlijk optreden van de slagwerkgroepen van de Winterswijkse fanfare- en harmonieorkesten, aangevuld met optredens van de andere orkesten. Alle ingrediënten voor een bruisend feest zijn dus volop aanwezig.

 

Zaterdag 22 juni is een dag van kunst en cultuur met muziek, straattheater en artiesten in alle soorten en maten verspreid over het hele centrum. Niet alleen op traditionele podia, maar ook op ongewone plekken. Dus kunst, cultuur en muziek tussen de schoenen, de spijkerbroeken en de potten en pannen. Kunst en cultuur zijn er voor iedereen en wat is er dan mooier om die te ontmoeten op plaatsen waar je ze niet verwacht?

De zaterdagavond staat in het teken van de derde Winterswijkse Popprijs. Ook dit jaar zal jong aanstormend talent strijden om de winst en is het aan de 3-koppige vakjury wie er dit jaar met de eer gaat strijken. De eerste deelnemer zal om 21:00 uur het podium betreden om een ongetwijfeld weer zeer divers programma af te trappen.