Winterswijk – Op zondag 26 november, traditioneel de Gedachteniszondag, wordt bij het Doopsgezind Kerkje een Bezinningsdag gehouden. De focus ligt die laatste zondag van november niet op activiteiten, maar op herdenken, reflecteren en verbinding.

Dienst

De dag begint met een dienst om 10:30. Voorganger is Fransien van Keulen en het thema is ‘Waarom?’ Zij wordt ondersteund door een accordeontrio, bestaande uit Kees Jobse, Jan Wentink & Menno Vis, en organist Henk Kremer. Na afloop van de dienst zal er worden gecollecteerd voor het Rode Kruis, dat in zeer moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk werk verricht in Israël en de bezette gebieden.

Na de dienst blijven de deuren open zodat men even in stilte kan verblijven en een kaarsje aansteken.

 

Lezing door Dick Leurdijk

Vanaf 15:30 kunnen belangstellenden terecht voor een goed onderbouwd achtergrondverhaal omtrent het Israelisch-Palestijns conflict en de Gazastrook. Oud-plaatsgenoot Dick Leurdijk was 25 jaar als onderzoeker werkzaam bij het Instituut Clingendael in Den Haag. Daar hield hij zich bezig met vraagstukken van internationale vrede en veiligheid. Hij heeft in die jaren bij diverse internationale conflicten veelvuldig commentaar geleverd op radio, in kranten en op tv.

Deze lezing is toegankelijk op basis van een vrije gift.

 

Concert Umbra Ensemble: Solstitium

Met de donkerste dagen in aankomst brengt het IJslandse Umbra alvast wat licht, met verfrissende arrangementen op oeroude Scandinavische en West-Europese liederen uit de periode rondom de zonnewende. Een hartverwarmend concert met spatzuivere zang en krachtige instrumentale ondersteuning van contrabas, viool, Celtic Harp en percussie. De verrassende arrangementen brengen een nieuwe kleur op de wangen van eeuwenoude muziek.

De zaal is open om 19:30. Het concert wordt voorafgegaan door een inleiding om 19:45 en het concert start om 20:15. Kaarten zijn verkrijgbaar via Winterswijk Umbra Ensemble

Foto:Mohammad Reza Fathian