Vorige week werden de klussers van het Kluspunt door het bestuur van de WUh in het zonnetje gezet. Bestuurslid Wim Aalderink bedankte de heren, die onder leiding van Mandy Cleophas dagelijks ergens in Winterswijk een klus klaren, voor hun enthousiaste en tomeloze inzet. Wim sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat zij elke keer weer verrichten. Altijd, bij weer en wind staan de heren klaar. Als dank overhandigde Wim de heren een poloshirt en een warme bodywarmer voor de winter. Deze dienst, die sinds 2019 door de WUh wordt aangeboden, is er voor inwoners die zelf geen netwerk hebben en een klus zelf niet kunnen klaren. Voor de meeste inwoners is, als men iets zelf niet kan, het oplossen van een klus vaak geen probleem.

Men beschikt over een sociaal netwerk waarop men terug kan vallen. Maar wat als dat netwerk er niet is? Dan biedt het Kluspunt van de WUh uitkomst. Dit jaar zijn er 91 nieuwe deelnemers ingeschreven. In totaal zijn er momenteel 420 inwoners bij het Kluspunt aangemeld. Als de tendens zich voortzet zal men dit jaar op iets meer dan 400 klussen uitkomen. Een bijzondere prestatie voor dit kleine team van enthousiastelingen. Elke nieuwe deelnemer wordt door Mandy bezocht en nadat zij de situatie beoordeeld heeft kunnen deelnemers een klus aanmelden.

Door het aantal toenemende klussen is het Kluspunt op zoek naar actieve klussers. De klussers werken op vrijwillige basis en worden indien nodig door de WUh voorzien van benodigde materialen. Ervaring is een pré, maar vooral de wil om anderen te helpen staat voorop. Als klusser helpt men mensen die in een moeilijke situatie zitten. Het kan gaan om kleine dingen zoals het vervangen van een lamp, het vervangen van een leertje of het ophangen van een schilderij. Ook wordt er veelvuldig tuinonderhoud verricht. Van de deelnemer ontvangt de klusser een kleine vergoeding. Wil jij je steentje bijdragen en als klusser voor de WUh aan de slag? Meld je dan aan via onze E-mailadres kluspunt@wuhwinterswijk.nl of bel 0543 200026 Samen kunnen WUh zorgen voor een betere leefomgeving voor iedereen.

Zoek je ander vrijwilligerswerk kijk dan op de site van de WUh. https://wuhwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures. Binnenlopen bij de WUh kan natuurlijk altijd. De WUh is te vinden bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2. Op werkdagen geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. Telnr. 0543 – 200026. E-mail info@wuhwinterswijk.nl. Voor de sociale kaart van Winterswijk kijk op: https://wuhwinterswijk.nl/organisaties

 

Foto: Pr WUh Op de foto Mandy Cleophas en Wim Aalderink met het leden van het Kluspunt in hun nieuw outfit. Op de foto ontbreekt Jopie Damkot.