Winterswijk – De heer Oonk (67) uit Winterswijk heeft op zaterdag 26 augustus de Hazewindspeld van de gemeente Winterswijk ontvangen. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor Vereeniging Volksfeest.

Burgemeester Bengevoord reikte de onderscheiding zaterdag uit aan de heer Oonk tijdens het jaarlijkse Volksfeest.

Verdiensten

Gé Oonk is de afgelopen ruim 40 jaar actief geweest als algemeen bestuurslid, hoofd bestuurslid en dagelijks bestuurslid in de functie als penningmeester van Vereeniging Volksfeest. Als penningmeester is hij vanaf eind 2013 tot heden verantwoordelijk voor de financiën, de kermis, de horeca en de jaarlijkse collecte onder de bevolking van Winterswijk. Hiervoor was hij bijna 20 jaar hoofdbestuurslid en verantwoordelijk voor de muziek, zes orkesten en professionele bands, tijdens Koninginnen/Koningsdag en de jaarlijkse Volksfeestdagen in augustus.

Daarvoor heeft hij zich als bestuurslid bijna 15 jaar ingezet voor de muziekcommissie, de schietcommissie en de kinderspelen.

Daarnaast is hij mede verantwoordelijk voor de Stichting Vrienden van de Vereeniging Volksfeest. De stichting, opgericht op initiatief van het hoofdbestuur van de vereniging, richt zich vooral op particulieren en ondernemers die de Vereeniging Volksfeest een warm hart toedragen.