Een spetterend muzikaal feest voor jong én oud

Het orkest van Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van Gerben Grooten, heeft dit jaar een bijzonder en feestelijk programma samengesteld om het Volksfeest van Winterswijk op grandioze wijze te openen. Met de beste meezingers en medewerking van speciale gasten barst het Volksfeest los tijdens “Corso in Concert’’. Het orkest wordt aangevuld met een compleet combo van gitaar, basgitaar, toetsen, drums en backing vocals.

 

Het 75- koppig harmonieorkest trapt af met een licht klassiek programma. Mooie ouvertures en herkenbare melodieën klinken meteen bekend in de oren. Zo speelt het orkest een speciaal gearrangeerde medley van de allerbekendste operaklassiekers met onder andere de Triomfmars uit Aïda en het Slavenkoor uit Nabucco. Eén van de hoogtepunten uit het concert zal bestaan uit een geheim gastoptreden. Wie wil weten wie dit is moet naar de grote tent op de Markt komen.

In het tweede deel brengt het orkest swingende pop- en rocknummers ten gehore. Zo brengt zangeres Mieke Slaats-Frumau een eerbetoon aan de recent overleden ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’ Tina Turner. Naast medewerking van diverse zangartiesten, wordt de muziek ook omlijst met spectaculaire rap door medewerking van de Winterswijkse rapper Jesse Klein Entink. Zanger Dinant Duenk zingt onder andere het legendarische ‘Child in Time’ van Deep Purple en kruipt in de huid van ‘The King’ Elvis Presley voor het nummer ‘Suspicious Minds’.

 

In de finale van het concert opent Excelsior op de Markt in Winterswijk de grootste karaokebar van de Achterhoek. In die karaokebar krijgt het publiek de kans om te zingen onder begeleiding van het volledige harmonieorkest door middel van de songteksten die op grote schermen worden weergegeven. Er worden absolute klassiekers ten gehore gebracht: denk aan ABBA, Meatloaf, The Stones, u zingt deze muzikale juweeltjes allemaal zo mee! Maar zoals beloofd voor ieder wat wils, want ook Nederlandstalige krakers van Guus Meeuwis en Hazes worden gespeeld en mogen luidkeels worden meegezongen. Zoals het hoort in een échte karaoke bar worden de beste zangers uit het publiek beloond met een spectaculaire verrassing.

Corso in Concert is voor het publiek vrij toegankelijk. Het concert zal plaatsvinden op donderdag 24 augustus en start om 20.30 uur. Naar verwachting eindigt de avond rond 23.30 uur. In de grote tent op de Markt zijn zitplaatsen, wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, wees dan op tijd. De presentatie van deze avond is in de vertrouwde handen van Jeroen Brittijn.

Corso in Concert is een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior.