Sinds een paar weken is aan de Sieverdinkweg in Kotten het geluid en plezier van spelende kinderen te horen. Ook valt op dat bij een mooi, oud boerderijtje ineens een speeltoestel staat. Wat is er aan de hand? Het gezin van Michelle Meijer en Coen Geurink met hun drie jonge kinderen is een aantal weken geleden verhuisd van centrum Winterswijk naar deze mooie plek. Ze wilden graag een plek waar hun kinderen kunnen opgroeien met ruimte om te spelen, te leven met de natuur met alles daar te beleven valt en zelf natuurlijk ook te genieten van deze plek. Toen ze hoorden van het project Buitengebied zoekt Bewoners hebben ze zich gelijk aangemeld en hun interesse kenbaar gemaakt.

Buitengebied zoekt Bewoners heeft als doel mensen te helpen om zich te vestigen in het buitengebied en dan vooral te zorgen voor een mooie mix van bewoners. De vitaliteit en toekomst van het gebied wordt daarmee versterkt. Zeker jonge gezinnen met kinderen dragen bij aan de toekomst en het in stand houden van buurtschappen, scholen en voorzieningen. Om dat voor elkaar te krijgen is het natuurlijk ook nodig dat er erven ‘beschikbaar’ komen. Veel erfeigenaren, waaronder natuurlijk ook veel boeren, staan voor de vraag: hoe lang kunnen en willen we hier nog blijven wonen? Is er een vorm mogelijk waarbij we zelf blijven wonen maar er ook ruimte komt voor nieuwe buren op het erf? Of met een groepje senioren zelf verantwoording nemen voor hun toekomst.

In dit geval maakte de erfeigenaar een bewuste keuze voor jonge gezinnen. Via het project werd de match tussen de eigenaar en Michelle en Coen gemaakt. En is de koop gesloten! Uiteindelijk gaan zich op dit voormalige erf drie jonge gezinnen vestigen en wordt Kotten versterkt met een mooie groep kinderen! Erfeigenaren kunnen op deze wijze de toekomst van het gebied een stukje meebepalen. En daarbij is er alle aandacht voor hun belang, zowel financieel als in het bedenken en realiseren van een plan dat bij hen past. RTV Slingeland maakte opnames en op website www.buitengebiedzoektbewoners.nl is ook een mooi filmpje hierover te zien. Is de interesse gewekt: een afspraak is eenvoudig te maken, kosteloos en vertrouwelijk.