Deze zomer gaat het WOLKENTHEATER met het rondreizende festival CIRCUS ORIENTAL langs een dertigtal AZC’s door heel Nederland. Met het evenement, geïnspireerd door Sprookjes van 1001 Nacht, wil de theatergroep kinderen met veel traumatische ervaringen even weghalen uit hun dagelijkse realiteit en ze onderdompelen in een wereld vol magie, verwondering en vreugde. De spits wordt afgebeten in AZC Winterswijk op dinsdag 11 juli om 14:00 uur.

De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een moeilijke periode: hun school is gesloten, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Daarom organiseert het WOLKENTHEATER in die periode een vrolijke circustournee langs diverse AZC’s. In de openlucht zal er een festivalterrein worden gecreëerd met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. Daarna zullen er diverse workshops plaatsvinden, waarbij de kinderen worden omgetoverd tot jongleurs, acrobaten, fakirs en nog veel meer. Het hoogtepunt van het evenement is de voorstelling zelf, waarin de kinderen van de AZC’s samen zullen optreden met de spelers van het WOLKENTHEATER. Als afsluiting van deze bijzondere dag is er een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes uiteraard niet zullen ontbreken! 

In de provincie Gelderland is CIRCUS ORIENTAL te zien en te beleven op de volgende locaties en data:

AZC Winterswijk – dinsdag 11 juli om 14:00

AZC Harderwijk – woensdag 12 juli om 12:00

AZC Apeldoorn – woensdag 12 juli om 16:00

AZC Arnhem – Elderhofseweg – maandag 17 juli om 12:00

 

Het WOLKENTHEATER, dat 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, heeft als doel om kinderen met een traumatisch verleden weer vreugde te laten ervaren, zorgeloos te laten genieten en simpelweg weer kind te laten zijn. De stichting kunt u steunen via wolkentheater.nl.