WINTERSWIJK – Toen Brechtje, Wilma en Denise nadachten over kinderactiviteiten in het voorjaar, was deze al snel duidelijk. De samenwerking met timmerman Henk Damkot maakte het compleet: op 10 mei worden er vogelhuisjes gemaakt bij Klimop door kinderen van 8 tot 12 jaar oud.

 

Op vier woensdagmiddagen in het voorjaar is er KlimopKidz voor de bovenbouw van de basisschool. Zonder opgave of entreegeld samen iets maken. Stond maart in het teken van Happy Stones maken, in mei wordt er getimmerd en geschilderd.

 

Kinderaanbod

Als je een kind van tien, elf jaar bent, kom je op een leeftijd waar je nèt niet goed aan bod komt in alles wat er te doen is in ons dorp. “Voor de speeltuin te groot, voor jeugdactiviteiten net te jong,” legt Brechtje uit, zelf moeder van een tiener. Klimop op de Scholtenenk, zich richtend op Winterswijk Oost, bood mogelijkheden.

 

Vogelhuisjes

Samen met medewerkers Wilma en Denise zal Brechtje op woensdagmiddag 10 mei op het plein van Klimop kinderen helpen met het maken van vogelhuisjes. “In mei leggen ze immers een ei, en daar willen aan meehelpen,” aldus de vrijwilligsters grappend. Evenals vorig jaar zorgt timmerman Henk Damkot voor materialen en deskundige hulp. Twee weken later, op 24 mei, kunnen de vogelhuisjes beschilderd worden. “En daarna kunnen ze in de eigen tuin, of in die van Klimop worden opgehangen voor een beetje vrolijkheid in het broedseizoen.”

 

Klimop is op 10 mei geopend vanaf 14:30 uur. Van 15:00-16:30 uur worden de vogelhuisjes gemaakt en voor de kinderen is er drinken tijdens de activiteit. Ouders zijn welkom om tegen een vrije gift een kopje koffie te blijven drinken, maar dat hoeft niet.

 

Klimop is te vinden op Noteboomstraat 20 te Winterswijk.