Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Marga Klompé organiseren samen testdag op Europese Dag van de Beroerte

Op dinsdag 9 mei is het de Europese Dag van de Beroerte en kan iedereen gratis zijn of haar cholesterol, bloeddruk, BMI en bloedsuiker laten meten in de centrale hal van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wie dit doet, krijgt direct de uitslag en zo nodig advies en meer informatie. De inloopdag start om 9.30 uur en duurt tot 15.30 uur.

De gratis testdag wordt georganiseerd vanwege de Europese Dag van de Beroerte op 9 mei. Het SKB en Marga Klompé organiseren de testdag samen. Iedereen is welkom. De nadruk ligt op gezonde leefstijl en het voorkomen en het verkleinen van de risico’s op hart- en vaatziekten. Daarom kunnen bezoekers gratis hun bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker en BMI laten meten.

Direct uitslag

(Diabetes)Verpleegkundigen van het SKB en van Marga Klompé zijn dinsdag 9 mei aanwezig om verschillende metingen te doen bij bezoekers. Iedereen krijgt ter plekke de uitslag en zo nodig een advies. Komen er bijzonderheden uit de testen? Dan wordt de uitslag direct besproken met een verpleegkundig specialist. Bezoekers krijgen de uitslagen op papier mee, zodat zij deze eventueel kunnen bespreken met de eigen huisarts.

 

Over de Europese Dag van de Beroerte

De Europese Dag van de Beroerte bestaat om onder meer aandacht te vragen voor preventie en de risicofactoren van een beroerte. Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 40.000 mensen een beroerte. Een gezonde leefstijl, zoals gezonde voeding, voldoende bewegen en matig omgaan met alcohol, verkleint de kans op een beroerte. Heeft iemand een verhoogd risico op een beroerte, dan is het belangrijk één keer per jaar op controle te gaan bij de huisarts. Bovendien is het belangrijk om te weten wat een beroerte is, hoe je die kunt herkennen en wat je vervolgens moet doen. Informatie hierover is op deze dag te vinden in diverse folders en flyers die verkrijgbaar zijn in het SKB of op www.hersenstichting.nl

 

Winnaar behandeling van een beroerte

Het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen en klinieken 2023’ van EW is een jaarlijkse meting van de kwaliteit van zorg in Nederlandse ziekenhuizen en klinieken. Het SKB staat als winnaar vermeld bij de behandeling van een beroerte. “We zijn er trots op dat we een van de beste ziekenhuizen in Nederland zijn voor de behandeling van beroertes. Deze resultaten leggen een stevige basis om te blijven werken aan de beste zorg voor mensen in de Oost-Achterhoek”, vertelt Renata Gierkink, verpleegkundig specialist Neurologie.