Vorig jaar is het vernieuwde openluchtmuseum bij Erve Kots in Lievelde heropend. En dat met de nieuwe naam Achterhoeks Openluchtmuseum. Het gehele jaar is het museum te bezoeken maar vanaf april merken we mede door het betere weer dat het echte seizoen weer is begonnen! Het museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur te bezoeken voor iedereen die het Achterhoek van vroeger wil beleven in het nu.

 

Ambachtsdagen

Gedurende het jaar zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden. Uiteraard ook de Ambachtsdagen. De eerste Ambachtsdag van dit jaar is op woensdag 3 mei 2023 van 11:00-16:00 uur. Een leuk uitje tijdens de meivakantie. Op 20 juli, 3 augustus, 17 augustus en 19 oktober vinden er ook Ambachtsdagen plaats.

Tijdens deze dag verzorgen vrijwilligers verschillende demonstraties. Zo wordt olie geperst in de rosoliemolen, de zagerij is in werking en een bakker bakt brood. Verder zijn te zien de klompenmaker, houtdraaien, smid, touwdraaien, spinnen, knipmutsen maken en vlas bewerken. Bij Erve Kots kunt u genieten van een hapje en een drankje.

 

Woensdag 3 mei 2023 van 11.00 – 16.00 uur.

Achterhoeks Openluchtmuseum, Eimersweg 4b in Lievelde. Kijk op www.achterhoeksopenluchtmuseum.nl of stuur een e-mail aan info@achterhoeksopenluchtmuseum.nl.