Het weekend  stond bij de Hengelsportvereniging De Karper in Winterswijk in het teken van wedstrijden. Na de wedstrijd dinsdag jl. voor onze 55-plussers, waren er zaterdag en zondag maar liefst 3 wedstrijden. Zaterdag was dat voor de Senioren in het Twentekanaal bij Lochem. Zondag was er een wedstrijd voor de Jeugd in het Kloosterveld in Kotten en later op zondag was er een wedstrijd voor de dames in de Puls. Maar dat is nog niet alles. Zaterdag waren er ook de selectiewedstrijden voor het NK-U25 dobbervissen in de Linge bij Zetten. Ook onze jeugd was daarbij. Met een 1e plaats voor Steven Hijink, een 3e plaats voor Kirina Raterink en een 4e voor Mick Heijerman, plaatsten zij zich alle drie voor het NK op 27 augustus a.s. in de Lange Vaart in Lelystad. Kortom, de Karper heeft na een wat rustiger periode o.a. door de Corona de draad weer opgepakt en de eerste successen zijn daarbij weer geboekt.

De wedstrijd voor de 55-plussers van de Karper vond plaats in het viswater Kloosterveld in Kotten. Door de 8 deelnemende vissers werd maar liefst 16.2 kg vis gevangen. De winnaar werd Henk Aalbers uit Aalten. Hij hengelde  4.320 gram bij elkaar. Tweede werd Theo Bruning met 2.820 gram, maar verreweg de meeste vissen had Bertus ten Harkel. Het gewicht was niet toereikend om te winnen. Hij moest genoegen nemen met een derde plaats.

Op zaterdag 25 september waren we in het Twentekanaal bij Lochem. Daar namen 17 vissers aan deel. De vangsten hier vielen nogal tegen. Totaal werd maar 1.470 gram gevangen. Winnaar werd Ulli Tieben, met 630 gram, 2e werd Klaus Peter Martin met 220 gram en 3e werd Jörg Fronschak met 160 gram.

Zondagmorgen 26 juni  was de jeugd aan de beurt. Dit keer werd gevist in het viswater Kloosterveld in Kotten. Met veel enthousiasme gingen ze aan de slag. Door de 7 deelnemers werden 131 vissen gevangen met een totaal gewicht van 20.1 kg. Eerste werd Jorn Pothof met 34 vissen en 7.810 gram, 2e werd Jelte Hiddink met 39 vissen en 2.910 gram, 3e werd Jip te Kolstee met 12 vissen en 3.380 gram.

De zondagmiddag 26 juni was voor de dames. Om 12.00 uur verzamelden zich 11  enthousiaste dames aan de Puls. Ook zij willen laten zien dat ook zij  mee kunnen  doen. Deze wedstrijd is altijd bijzonder omdat een deel van hem wel zelf vist, maar een deel ook de” ondersteunende partner” van een visser is en wel eens “mee gaat”. Natuurlijk was hier vooral ook voor een natje en een droogje gezorgd.  De vangst hier was prima. In twee uur werd ruim 17 kg vis gevangen. Hier werd Joyce Tankink eerste met 6.900 gram, tweede werd Roefi Bukovac met 3.950 gram vis. Zij kreeg ook de prijs voor de grootste vis, een brasem van ruim 50 cm, derde werd Kirina Raterink met 1.850 gram. Voor haar was het de 2e derde prijs in twee dagen.