Op dinsdag 31 mei ontving Martin Veldhuizen de eremedaille van de gemeente Aalten. Sinds 2007 heeft de heer Veldhuizen zich namens de VVD voor de gemeente ingezet als raadslid en fractievoorzitter en de afgelopen bestuursperiode ook als wethouder. Tijdens de raadvergadering van 31 mei worden de wethouders voor de komende periode benoemt en komt er een eind aan de politieke loopbaan van de heer Veldhuizen.

 

In 2007 nam de heer Veldhuizen voor het eerst plaats in de gemeenteraad, namens de fractie van de VVD. Vanaf 2010 nam hij ook het fractievoorzitterschap op zich en dat bleef hij doen tot zijn benoeming tot wethouder in 2018. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor onder meer economische zaken, recreatie en toerisme, duurzaamheid, de buitendienst, milieubeheer en afvalverwerking. De heer Veldhuizen kan daarbij worden gekenmerkt als een uiterst sociaal, warm en betrokken bestuurder.

 

Met het toekennen van de eremedaille toont gemeente Aalten haar grote waardering voor de jarenlange inzet en betrokkenheid van de heer Veldhuizen.

 

Na de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar is duidelijk geworden dat de heer Veldhuizen in de nieuwe raadsperiode niet terugkeert als wethouder.