Foto: De nieuwe Amerikaanse modelbaan van Evan Daes. Deze komt ook naar Aalten.

 

Komend weekend wordt in de Hofnar in Aalten een modelspoorevenement gehouden. Hiermee gaat een wens van Ronald Halma in vervulling. Ronald Halma is een liefhebber van Amerikaanse spoorwegen. Dat komt vooral tot uiting in de modelbanen die hij bouwt. Ronald Halma staat al jaren met diverse Amerikaanse modelspoorbanen op de verschillende modelspoortentoonstellingen in binnen en buitenland. Daarmee is het idee ontstaan om een modelspoorevenement te houden met Amerikaanse modelspoor. Na het een paar keer uitstellen vanwege de coronapandemie is het zaterdag 21 en zondag 22 mei eindelijk zover.

 

Te zien zullen zijn diverse Amerikaanse modelbanen in verschillende schalen, aangevuld met gespecialiseerde winkeliers en demogevers.We hebben het voor elkaar gekregen om de hele Hofnar te vullen met 20 mooie modelbanen in diverse groottes. De meesten daarvan staan ruimtelijk opgesteld in de knusse serre, daarnaast hebben wij 2 grote zogenaamde module arrangementen in 3 schalen verspreid door het complex weten te plaatsen. De grote zaal is gevuld met veel rijlengte waarbij je echt kunt genieten waar het bij Amerikaanse treinen om draait; lengte! Daarnaast enkele gespecialiseerde verkopers op het gebied van Amerikaanse modeltreinen die om deze arrangementen staan opgesteld. Kortom, de hele Hofnar zal vol staan met Amerikaanse treintjes en alles wat ermee te maken heeft!

Kaarten zijn te koop via de website of aan de kassa van de Hofnar.

Openingstijden: Zaterdag 21 mei 10.00 tot 18.00 uur. Zondag 22 mei 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer details zie Facebook, Instagram en natuurlijk onze website: [www.dutchusconv.nl]www.dutchusconv.nl

De Stichting Dutch US Convention is voor dit evenement opgericht. Met deze stichting willen wij (Ronald Halma en Ronald Koerts) het evenement in de komende jaren organiseren.