Op het Gelders kampioenschap sneldammen op zaterdagmiddag 30 april te Sinderen kwamen de Winterswijkse dammers goed voor de dag met 2 titels, maar had het nog beter gekund.

 

Kampioenen in C- en D-Klasse

Gerrit Klompenhouwer, John van Laarhoven en Augustin Saouadogo namen het in een poule met spelers uit de C-, D-Klasse en een aantal jeugdige talenten tegen elkaar op. Zij ervaarden direct het hoge niveau van de jeugdspelers en moesten hier een aantal keer tegen capituleren. Uiteindelijk waren de resultaten in hun klasse goed. De op zaterdag voor DIOS-Achterhoek uitkomende Gerrit Klompenhouwer wist na barrage Gelders kampioen te worden in de C-Klasse. WDV-er Augustin Saouadogo had weinig te duchten van de concurrentie in de D-klasse en werd hier kampioen met een paar prima zeges. John van Laarhoven had een mindere dag en moest het doen met een paar punten in de C-klasse, al had hij daarbij ook de pech dat hij de eerste ronde verstek moest laten gaan door vervoersproblemen en had ook wat problemen met het snelle speeltempo van 5 minuten + 5 seconden per zet.

 

B-Klasse net tekort

In de B-klasse speelde Frank ten Hagen niet zijn sterkste spel, maar wist toch, soms met enig fortuin, de punten bij elkaar te sprokkelen. 2 nederlagen in zijn laatste 3 wedstrijden deden hem echter de das om. Achteraf bleek hij 1 punt tekort te komen voor plaatsing voor het NK.

 

Halve finale van Nederland algemeen

In de A-klasse zou Erik ten Hagen normaal gesproken aan deelnemen, maar hij speelde op dezelfde dag in de Halve finale van het NK algemeen. Hier speelde hij 2x gelijk, waarvan 1x verdienstelijk tegen de op papier sterkste speler van de poule. Met 4 punten uit 4 wedstrijden zal Erik de volgende 2 wedstrijden minimaal 1x moeten zien te winnen, wat niet onmogelijk is gezien de ratings van de komende 2 tegenspelers, om zich nog te kunnen plaatsen voor het NK.