Esta Haarmode gaat zondag 27 maart van 10.00 tot 14.00 uur knippen voor steun aan Oekraïne. Tevens wordt er geld ingezameld door de verkoop van een gesponsorde lekkernij door bakkerij Ter Weme. De opbrengst gaat naar de Winterswijkse Uitdaging. Zij regelen onder meer hulpgoederen en opvang van vluchtelingen.

 

Overal zijn er mensen en bedrijven die wat willen doen voor de burgerslachtoffers uit Oekraïne. Edwin van Staalduinen, eigenaar Esta Haarmode: “Wij willen ook graag een financiële steun geven en gaan hiervoor zondag 27 maart knippen. De volledige opbrengst gaat naar de Winterswijkse Uitdaging.” Iedereen mag met of zonder afspraak binnenlopen en kan naast een knipbeurt ook een donatie geven. “Ook helpt bakkerij Henri ter Weme mee aan de actie. De bakkerij sponsort een lekkernij bij de koffie. Klanten kunnen dit bij hun kopje koffie kopen. Zo hopen we een mooie donatie bij elkaar te krijgen.”

 

Winterswijkse Uitdaging

Heel veel Winterswijkers willen wat doen voor de Oekraïners. De Winterswijkse Uitdaging is namens de gemeente Winterswijk de coördinator van alle initiatieven in Winterswijk. Zij hebben inmiddels meerdere acties gestart zoals het verzamelen en transporteren van hulpgoederen naar de Pools-Oekraïense grens, zodat deze goederen ook goed terecht komen. Ook regelen zij opvang van vluchtelingen.